ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΖΩΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΖΩΑ
 
 
line
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 25/10/2022
 
Πιθανώς το γνωρίζετε ότι η όσφρηση ενός σκύλου είναι 10.000 έως 100.000 φορές μεγαλύτερη από αυτή του μέσου ανθρώπου. Εκτός από το ότι γνωρίζουν πότε είναι ώρα για δείπνο, η εντυπωσιακή όσφρησή τους σημαίνει επίσης ότι τα σκυλιά είναι πολύ καλά στο να παρατηρούν τους ανθρώπους γύρω τους- και μπορούν ακόμη και να αισθανθούν πότε νοιώθουν ανησυχία. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Queen's University Belfast στο PLOS ONE, οι σκύλοι μπορούν πραγματικά να μυρίσουν όταν οι γονείς τους αισθάνονται άγχος και όταν είναι ήρεμοι. Άρα, ο σκύλος σας, ξέρει πότε νοιώθετε στρες!!!!
 
 
line
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 25/10/2022

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για ΓΑΤΕΣ από Κτηνίατρους

Υπάρχουν ορισμένα εμβόλια που χρειάζονται όλες οι γάτες-γνωστά και ως βασικά εμβόλια. Τα βασικά εμβόλια για γάτες είναι:
. Εμβόλιο FVRCP
. Εμβόλιο FeLV
 
ΕΜΒΟΛΙΟ FVRCP.
Είναι ένα συνδυαστικό εμβόλιο για την προστασία της γάτας σας από τρεις πολύ σοβαρές ασθένειες:
. Ιογενής ρινοτραχειίτιδα της γάτας (γνωστός και ως ιός έρπητα της γάτας): μια ασθένεια που επηρεάζει το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα της γάτας σας και μερικές φορές τα μάτια της.
. Καλυκοιός της γάτας: ασθένεια που προκαλεί λοιμώξεις του αναπνευστικού και στοματικές παθήσεις.
. Ιός πανλευκοπενίας της γάτας: μια ασθένεια που μειώνει επικίνδυνα τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων της γάτας σας.
ΕΜΒΟΛΙΟ FeLV
Το εμβόλιο FeLV προστατεύει από τον ιό της λευχαιμίας των αιλουροειδών, που είναι μια θανατηφόρα ασθένεια στις γάτες. Η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας σας ή να προκαλέσει αναιμία ή καρκίνο.
. Αντιλυσσικό εμβόλιο.
Τι αντιλυσσικό εμβόλιο είναι τόσο σημαντικό που απαιτείται από τον Νόμο, καθώς η ασθένεια είναι θανατηφόρα, εξαιρετικά μεταδοτική και μεταδοτική στον άνθρωπο.
Ο ιός της λύσσας στοχεύει το κεντρικό νευρικό σύστημα της γάτας σας, προκαλώντας επιθετικότητα, παράλυση και κώμα.
Να συμβουλεύεστε οπωσδήποτε τον κτηνίατρό σας, για όλους τους ανωτέρω εμβολιασμούς και ειδικά για γατούλες σε εσωτερικούς χώρους.
 
line
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 30/1/2022

Τι συμβαίνει με την επιστροφή των λύκων στην Αττική;

κλικ εδω

 
line
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 30/1/2022
 1
 
2
 

Mobile Menu